Organizarea consultărilor publice asupra proiectului Strategia de dezvoltare a turismului „Chișinău – capitală turistică 2022-2026”

Chișinău trebuie să devină o destinație turistică. Potrivit primarului general Ion Ceban, în acest sens urmează organizarea consultărilor publice asupra proiectului Strategia de dezvoltare a turismului „Chișinău – capitală turistică 2022-2026”.

„Strategia de dezvoltarea a turismului municipiului Chișinău reprezintă un document complex elaborat în scopul identificării potențialului turistic, istoric, uman, social și economic, precum și a oportunităților de dezvoltare turistică a municipiului pentru perioada 2022-2026.

Au fost definitivate câteva obiective strategice, printre care: sustenabilitatea pe termen lung a intervențiilor și investițiilor, pentru transformarea eficientă a economiei turistice a orașului într-o atracție turistică importantă; protecția și dezvoltarea coerentă a capitalului municipiului în ceea ce privește natura, ecosistemele, dezvoltarea demografică și urbană în toate zonele cu potențial de dezvoltare turistică și dezvoltarea diferitor parteneriate.

Primăria invită toate părțile interesate la implicare activă prin prezentarea propunerilor, care urmează a fi transmise până la data de 27 iunie 2022, ora 17:00, în format electronic, la adresa de e-mail: turism.dgect@cmc.md. Persoana responsabilă de recepţionarea recomandărilor: Irina Popa, specialist principal, Secția dezvoltare turism în cadrul Direcției, tel. De contact: (022)-21-09-30”, scrie Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că în luna februarie a.c. au fost lansate discuțiile publice de inițiere pe marginea Strategiei de dezvoltare a turismului ,,Chișinău – capitală turistică 2022-2026”.

Documentul strategic a fost elaborat de echipa Direcției generale economie, comerț și turism, cu suportul echipei Asociației Naționale de Turism Receptor și Intern din Moldova (ANTRIM), cu implicarea subdiviziunilor structurale ale municipalității și a experților din domeniul arhitecturii urbane, istoriei, reprezentanților mediului de afaceri.

Comments (0)
Add Comment