Parteneriat european pentru modernizarea transportului public în Chișinău

Realizarea unui sistem de transport sigur, durabil, inteligent, incluziv, conectat și eficient este o condiție esențială pentru modernizarea municipiului Chișinău. Subiectul este abordat în aceste zile la ședința Grupului de lucru pe transport public, în contextul dezvoltării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD).

În cadrul primului atelier de lucru, consultantul contractat CIVITTA Strategy & Consulting S.A. alături de partenerii din consorțiu – Boğaziçi Proje Mühendislik A.Ş., Rupprecht Consult – Forschung & Beratung GmbH, TTL Planning S.R.L. și AO Business Consulting Institutes, au examinat și discutat planurile de acțiune ale PMUD.

La eveniment au participat Ilie Ceban, viceprimarul capitalei, reprezentanți ai Direcției Generale Mobilitate Urbană, precum și ai întreprinderilor municipale de transport. De asemenea, echipa proiectului „MOVE IT like Lublin” a fost activ implicată, alături de alte părți interesate care contribuie la dezvoltarea și implementarea acestui plan strategic.

Principalele subiecte discutate au inclus necesitatea ajustărilor infrastructurale, elaborarea unei structuri eficiente pentru sistemul de transport public, promovarea integrării tarifare și implementarea sistemului de e-ticketing, precum și planificarea unui sistem rapid de tranzit cu autobuzul.

Având în vedere utilizarea zilnică a serviciilor de transport urban de către peste 680.000 de cetățeni, optimizarea acestui sistem reprezintă o prioritate absolută pentru îmbunătățirea conectivității și asigurarea unei experiențe mai bune călătorilor.

Proiectul „MOVE IT like Lublin” – Inițiativa de dezvoltare durabilă a transportului public din mun. Chișinău, finanțat de Uniunea Europeană, este implementat în baza unui parteneriat între Primăria mun. Chișinău și Primăria orașului Lublin din Polonia. Proiectul va fi implementat până în anul 2025.

capitalatransport public
Comments (0)
Add Comment