Pe bd. Dacia au început lucrările de amenajare a benzii dedicate pentru bicicliști

Un nou proiect pilot a demarat în capitală. Astfel, de săptămâna trecută au început lucrările de aplicare a liniilor de marcaj pentru bicicliști, pe bulevardul Dacia, pe tronsonul Hristo Botev – Traian.

Potrivit primarului general Ion Ceban, urmează lucrări de montare a indicatoarelor rutiere și de aplicare a unor elemente de marcaj.

„Totodată, în cadrul colaborării cu “Automobil Club din Moldova”, în primăvara anului viitor va fi amenajată și o trecere pietonală la intersecția bd. Dacia cu str. Matei Millo. Amenajarea benzii face parte din proiectul “Coridor Verde și Sigur” și are drept scop creșterea siguranței utilizatorilor de transport alternativ pe drumurile municipale”, a declarat edilul.

Proiectul este realizat de către Project Line SRL, PlatformaUrbana, AO “Automobil Club din Moldova” în colaborare cu Direcția Generală Tansport Public și Căi de Comunicație, cu suportul proiectului PNUD Moldova și GEF Moldova “Orașe verzi durabile pentru Moldova” și “Grupul de lucru pentru transport alternativ” Alianța Biciclete Chișinău.

Comments (0)
Add Comment