Pentru anul 2022 a fost alocat un buget de circa 1,3 mlrd lei, destinat reabilitării drumurilor municipale

Zeci de străzi din capitală au fost reparate în ultimii ani. Potrivit primarului general Ion Ceban, lucrările au inclus, în funcție de necesități, schimbarea stratului de asfalt, înlocuirea sau reparația bordurilor, reabilitarea trotuarelor și reparația canalizării pluviale.

„Străzile pe care s-au efectuat cele mai mari volume de lucrări în perioada anilor 2020-2022, în mare parte cu înlocuirea totală a suprafeței carosabile și pietonale, sunt: Ion Pelivan, Nicolae Testemițanu, Miron Costin, Mircea cel Bătrân (alee), Vissarion Belinski (tronson Ion Creangă – Ion Pelivan), Teilor, Ion Inculeț, Vasile Alecsandri, Calea Ieșilor, Hîncești, Dacia, Muncești, Alecu Russo, 27 Martie 1918, str. Henri Coandă, Calea Orheiului (bandă suplimentară de virare) și Cuza Vodă.

În prezent, lucrări de reabilitare a carosabilului și trotuarelor se desfășoare pe străzile: Calea Ieșilor, Renașterii Naționale, Ion Neculce, Socoleni, Sarmizegetusa, Ac. A. Saharov – str. Dumitru Rîșcanu, iar până la sfârșitul anului urmează să fie demarate și pe alte străzi. Pe lângă arterele orașului Chișinău, cu lucrări masive de reparație s-a intervenit și pe drumurile de acces către suburbiile capitalei, iar un nou contract urmează a fi realizat în anul curent”, a punctat Ceban.

Pentru anul 2022 a fost alocat un buget record, destinat reabilitării drumurilor municipale – circa 1,3 mlrd lei. Din acestea 638,5 milioane lei au fost direcționate pentru întreținerea străzilor.

Comments (0)
Add Comment