Peste 400 de copii de la Grădinița-creșă Nr.33 din Cricova vor beneficia de un teren de joacă modernizat

Peste 400 de micuți din orașul Cricova, care frecventează Grădinița-creșă Nr.33 din suburbia Capitalei, își vor desfășura activitățile în aer liber pe un teren de joacă sigur și atractiv. Proiectul de modernizare a terenului de joacă a fost implementat de Primăria Chișinău, la solicitarea administrației instituției preșcolare.

„Terenul a fost amenajat cu dale și gazon din cauciuc, iar lucrarea va asigura condiții moderne și captivante pentru dezvoltarea armonioasă a preșcolarilor”, a spus Primarul General Ion Ceban, în cadrul vizitei pe care a întreprins-o la Grădinița-creșă Nr.33 din orașul Cricova.

Șirul investițiilor, cu implicarea directă a Primăriei Chișinău, la instituția preșcolară vor continua, a dat asigurări Ion Ceban.

„Am discutat, la Cricova, cu primarul Victor Slobozianu și directoarea Grădiniței, Aliona Didenco, despre proiectele investiționale care putem să le realizăm în comun. Este vorba despre reparația sălii de muzică și a intrărilor pe teritoriul instituției preșcolare”, potrivit lui Ion Ceban.

Investițiile municipale în infrastructura educațională au crescut esențial. Doar în suburbii, în ultimii ani, s-a reușit construirea a două grădinițe, în prezent punându-se bazele temeliei celei de-a treia. Totodată, pentru educarea copiilor, au fost extinse, reparate și modernizate, prin dotarea cu mobilier și material didactic, alte instituții preșcolare din suburbiile Capitalei.

Ce ține de cofinanțarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii din orașul Cricova, în patru ani, Primăria Chișinău a alocat aproape 17 milioane de lei pentru construcția rețelelor de canalizare, a Stației de epurare, extinderea și modernizarea iluminatului stradal, construcția acoperișului la Gimnaziul Nr. 77 și LT „Al. Mateevici”, reparația capitală a Centrului de Sănătate, construcția infrastructurii sportive și modernizarea transportului public municipal.

Comments (0)
Add Comment