Peste 50 de mii de persoane utilizează MIA Plăți Instant, la doar 10 zile de la lansare

La doar 10 zile de la lansarea de către Banca Națională a Moldovei (BNM), Sistemul MIA Plăți Instant este utilizat deja de peste 50 de mii de oameni.

Noua modalitate de transfer este o premieră pentru țara noastră și este furnizată prin intermediul aplicațiilor mobile ale băncilor comerciale și al prestatorilor de servicii financiare din Republica Moldova.

Aceasta le permite utilizatorilor să transfere bani în câteva secunde, doar în baza numărului de telefon. Transferurile sunt permise între toate conturile bancare și nebancare din țară. Ele pot fi efectuate non-stop, 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Limita maximă pentru un transfer este de 5 mii de lei.

Unul dintre principalele avantaje ale sistemului este lipsa comisioanelor. Acestea încep să fie percepute doar când suma transferurilor, cumulate pentru o lună, depășește cifra de 10 000 de lei.  Comisionul aplicat în acest caz nu poate depăși suma de 5 lei pentru un transfer, indiferent de banca sau aplicația din care este efectuat. 

În prezent, MIA Plăți Instant permite două metode de transfer:

  • Transfer Instant (P2P)
  • Solicitare de Transfer (RTP request to pay)

Ambele operațiuni se efectuează cu indicarea numărului de telefon al destinatarului plății. Pentru succesul oricărei operațiuni, este important ca destinatarul să activeze MIA Plăți Instant în aplicația mobilă preferată, fie bancară, fie nebancară (Paynet, BPay, QiWi).

Solicitările de transfer permit flexibilitatea de a accepta sau refuza transferul, având valabilitate de 24 de ore. Lista solicitărilor efectuate și primite poate fi vizualizată în meniul Solicitare de Transfer.

MIA Plăți Instant se poate activa ușor în oricare aplicație bancară sau financiară din Republica Moldova, confirmând doar numărul de telefon și contul de bază de pe care să fie efectuate și primite transferurile. Doritorii pot oricând modifica contul de bază. Pentru aceasta este necesar doar ca sistemul să fie activat în noua aplicație. Utilizatorii pot identifica metoda în meniul de Plăți și Transferuri ale aplicației preferate, dar și după sintagmele: MIA Plăți instant, Tranfer Instant (P2P), Solicitare Transfer (RTP)sau vizual, după cele 4 bule din logo-ul sistemului.

VIDEO MIA Plăți Instant

Odată cu lansarea plăților instant, cetățenii au obținut o metodă sigură  și flexibilă de gestionare a  finanțelor,  transferând și recepționând mijloace bănești, funcție de necesitate, direct din aplicațiile securizate ale băncilor și instituțiilor financiare. Sistemul nu necesită transmiterea unor terți a informațiilor financiare personale, precum sunt datele despre numărul de card.

MIA Plăți Instant este creat de BNM și furnizat prin intermediul aplicațiilor mobile ale tuturor instituțiilor bancare și non-bancare din Republica Moldova. Activează și tu MIA Plăți Instant în aplicația ta financiară și spune-le și prietenilor să o facă!

Descoperă MIA pe https://mia.bnm.md/ și urmărește actualizările despre sistem pe rețelele de socializare.

mia plati
Comments (0)
Add Comment