Premieră medicală la Spitalul Clinic Bălți: Intervenție endoscopică reușită la un copil de 12 ani

Reprezentanții Spitalului Clinic Bălți informează că, în premieră, în cadrul instituției medicale a fost efectuată o intervenție endoscopică a unui copil în vârstă de 12 ani.

Potrivit reprezentanților instituției, în secția Chirurgie a departamentului Pediatrie, a fost internat un copil în vârstă de 12 ani cu colică renală pe partea dreaptă.

Pacientul a fost supus investigațiilor medicale cu ajutorul ultrasonografiei, radiografiei și tomografiei computerizate prin care s-a confirmat diagnosticul: urolitiază, litiază calcul inclavat, treime medie ureterului drept, calcul calicele superior rinichiul drept, calcul bazinet rinichiul stâng, calcul calice rinichiul stâng, pielonefrită bilaterală calculoasă și colică renală pe partea dreapta.

Drept urmare, medicii au luat decizia de a interveni chirurgical endoscopic prin inserarea bilaterală a cateterului ureteral de tip Stent.

„Operația a decurs cu succes și, în prezent, pacientul minor primește tratament conservativ”, anunță reprezentanții Spitalului Clinic Bălți. 

Echipa care a efectuat intervenția chirurgicală: medici urologi Sergiu Cozub, Vladimir Leadric și Pavel Bîtiu, medic anesteziolog-reanimatolog, Oleg Bozbei, asistenta medicală de anestezie, Ionela Bejerianu și asistenta medicală de operații, Ina Dovbenco.

Foto: Facebook/IMSP Spitalul Clinic Bălți

Comments (0)
Add Comment