Prezentarea cărții ‘Suveranitatea: un scurt manual’ la Muzeul de Istorie din Chișinău

La data de 25 ianuarie, la Muzeul Național de Istorie din Chișinău, a avut loc prezentarea cărții “Суверенитет: краткое пособие” (Sovereignty: brief manual), scrisă de Nicolai Țveatcov, Anatolii Tcaci și Cojuhari Ecaterina.

Cea de-a doua lucrare din seria de cărți concepute de autori se concentrează pe problema suveranității și formelor de manifestare a acesteia în epoca modernă. Cartea explorează fundamentele și tipurile de suveranitate, folosind exemple din mai multe state, cu scopul de a înțelege de ce urmărirea unei politici externe suverane și apărarea intereselor naționale au devenit condiții esențiale pentru dezvoltarea popoarelor și statelor în Timpurile Noi și Moderne.

La prezentare, alături de autorii Nicolai și Anatolii, au luat cuvântul Negruța Andrei și Șelar Galina. Aceștia au oferit perspective și observații legate de subiectul cărții, contribuind la înțelegerea mai profundă a temelor abordate în “Суверенитет: краткое пособие” (Sovereignty: brief manual).

Evenimentul a fost o oportunitate pentru public să interacționeze cu autorii și să exploreze în profunzime conținutul cărții.

Comments (0)
Add Comment