Prima farmacie din proiectul “Farmacie în satul tău” deschisă în Alexăndreni, Sîngerei

Astăzi, în satul Alexăndreni, raionul Sîngerei, a fost inaugurată prima farmacie din cadrul proiectului ,,Farmacie în satul tău”. Această inițiativă vine în urma aprobării unui regulament de către Guvern, conform căruia antreprenorii care decid să deschidă farmacii în satele fără asistență farmaceutică primesc licență gratuită și subvenții lunare între 10 și 20 de mii de lei, în funcție de veniturile înregistrate.

La prima etapă a proiectului au fost selectate 150 de localități rurale, criteriile de selecție includ lipsa unei farmacii licențiate în localitate, amplasarea la distanță mare de raion/municipiu și o populație de peste 1000 de locuitori. După licitația din februarie, 71 de localități au fost desemnate pentru a beneficia de această inițiativă.

Această acțiune va facilita accesul cetățenilor din zonele rurale la medicamente esențiale, contribuind semnificativ la reducerea barierelor în accesul la tratament și îmbunătățirea calității vieții. În prezent, din cele 1477 de sate din Republica Moldova, doar 418 dispun de farmacii licențiate, majoritatea fiind concentrate în centre raionale și municipale.

Prin proiectul „Farmacie în satul tău”, se urmărește aducerea serviciilor farmaceutice mai aproape de cetățeni, asigurându-se că nimeni nu este lăsat în urmă în ceea ce privește accesul la îngrijirea sănătății.

Comments (0)
Add Comment