Primăria capitalei organizează „Zilele Chișinăului la Piatra Neamț”

Primăria municipiului Chișinău, în parteneriat cu Consiliul Piatra Neamț, România, organizează în perioada 2-4 septembrie 2022, Festivalul „Neamț Art Festival” și „Zilele Chișinăului la Piatra Neamț”. Activitățile sunt desfășurate în vederea promovării patrimoniului cultural și valorificării imaginii Chișinăului, spune primarul general Ion Ceban.

„Timp de trei zile, locuitorii din Piatra Neamț vor avea parte de mai multe concerte, prezentate de talentații artiști ai municipiului Chișinău. În prima zi de festival, la Muzeul județean din Piatra Neamț, va avea loc vernisarea expoziției de pictură a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova, coordonator Simion Zamșa, artist plastic, profesor universitar UPS ,,Ion Creangă”.

Seara, în Piața Libertății, formația ,,Vali Boghian Band” va prezenta un program de muzică Jazz Fusion. În cea de-a doua zi a festivalului, în Piața Libertății din Piatra Neamț, Orchestra municipală de cameră ,,Camerata CHIȘINĂU”, în frunte cu maestrul Mihai Amihalachioaie va prezenta un concert de muzică academică pop-rock. În recital: trupa,, Brio Sonores”, Mariana Bulicanu și Aliona Triboi”, a precizat primarul.

Ultima zi de festival va încununa cu un concert de muzică academică din creația Maestrului Eugen DOGA prezentat de Orchestra municipală de cameră ,,Camerata CHIȘINĂU”, în frunte cu maestrul Mihai Amihalachioaie și soliștii: trupa,, Brio Sonores”, Mariana Bulicanu și Aliona Triboi. Concertul va avea loc în Târgul Neamț.

Comments (0)
Add Comment