Primăria Chișinău inaugurează Grădinița-Creșă Nr. 125 “Romanița”: Un nou standard în infrastructura educațională

Primăria Capitalei a încheiat o nouă poveste de succes pentru infrastructura educațională. De această dată, este vorba de Grădinița-creșă nr. 125 „Romanița” de pe strada Ialoveni din Capitală, acolo unde au fost deschise trei grupe pentru copii, două dintre care vor activa într-o anexă construită de la zero. De asemenea, în ultimii ani, în instituție au fost reabilitate blocurile alimentare, cele sanitare și a fost amenajat teritoriul de joacă, fiind reparate două pavilioane, iar trei au fost construite din temelie.

Grădinița a fost vizitată astăzi de primarul Capitalei, Ion Ceban, care a făcut un tur al instituției, a discutat cu educatori și a urmărit cum decurg activitățile cu cei mici. Directoarea grădiniței a declarat că instituția a intrat în cea mai bună perioadă de dezvoltare din cei peste 50 de ani de activitate.

„Deschidem un nou bloc care s-a construit timp de un an, este luminos, frumos, încăpător, copilașii sunt fericiți, părinții sunt mulțumiți. Ne-am ales cu tineri specialiști care au fost atrași de noile condiții. Viața copiilor noștri este mai fericită, mai colorată. În ultimii patru ani, această grădiniță a devenit o poveste. S-au renovat blocul alimentar, spălătoria, sala muzicală, toate blocurile sanitare, cinci pavilioane s-au reparat, iar două din temelie. Iată după 52 de ani de activitate, în sfârșit, azi, avem o nouă etapă, o nouă filă în activitatea grădiniței”, a declarat Aurelia Ursachi.

Iar primarul general Ion Ceban a declarat că modernizarea infrastructurii educaționale este un obiectiv în plus de a atrage cât mai mulți specialiști tineri în grădinițe și școli.

„Vă mulțumim pentru efortul depus și pentru colectivul pe care nu e atât de ușor să-l motivezi în aceste timpuri. Sperăm să avem condiții mai bune ca tinerii specialiști să rămână acasă, pentru că avem de educat o generație. Vă asigurăm că în continuare vom munci pentru modernizarea și extinderea infrastructurii educaționale. Avem un indicator foarte înalt, de peste 12 miliarde de lei investite în acest sens, ceea ce ține de reabilitarea infrastructurii, termoizolare, rețele inginerești etc. Acum lucrăm la alte proiecte importante, la un pachet de peste 50 de instituții, la eficiență energetică, la modernizarea și la extinderea spațiilor. Sperăm să avem stabilitate la buget și să continuăm lucrurile frumoase”, a declarat Ion Ceban.

Noul proiect la Grădinița-creșă nr. 125 realizat de municipalitate a costat 9,3 milioane lei. Noile spații ale instituției au fost construite în conformitate cu standardele europene, eficientizat energetic, securizat și adaptat necesităților copiilor și angajaților. De asemenea, grupele sunt dotate complet cu mobilier și diverse utilități.

La momentul actual, instituția este frecventată de 177 de copii. În Grădinița-creșă nr.125, în ultimii ani, Primăria Chişinău a investit peste 14,4 milioane de lei.

Comments (0)
Add Comment