Primăria Chișinău investește în infrastructura de apă și canalizare în suburbii

Primăria Chișinău implementează și cofinanțează în mai multe suburbii ale municipiului proiecte investiționale de construcție a rețelelor de apă și canalizare, inclusiv cu stații de pompare. Un exemplu este proiectul de construcție a Stației regionale de pompare cu rețele de canalizare pentru trei suburbii: Tohatin, Budești și Cruzești.

„Costul total actualizat al lucrărilor este de 41 de milioane de lei. Proiectul este implementat cu suportul Primăriei Chișinău, Primăriei Tohatin și al partenerilor naționali și externi. Până la această etapă au fost executate 50 la sută din lucrările de proiect cu un cost de 25 de milioane de lei, dintre care 13 milioane de lei au fost achitate de Primăria municipiului Chișinău, iar un milion de lei – de Primăria comunei Tohatin”, a scris primarul Capitalei, Ion Ceban, pe rețelele sociale.

Totodată, în ultimii patru ani, municipalitatea a cofinanțat proiectele de construcție a rețelelor de apă și canalizare în suburbiile Tohatin, Budești și Cruzești, în valoare de peste 10 milioane de lei

„Astfel, aproape 15 000 de locuitori vor avea acces la servicii publice de apă și canalizare, o dată cu darea în exploatare a acestor lucrări. Primăria Chișinău va continua să investească în creșterea nivelului de acces la utilități pentru locuitorii din municipiu, inclusiv din suburbiile Capitalei”, a mai adăugat edilul Ion Ceban.

În 2020-2023, municipalitatea a bugetat 740 de milioane de lei pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii din cele 18 suburbii. Este vorba despre construcția de grădinițe și școli, centre de sănătate, drumuri și trotuare, modernizarea iluminatului stradal și transportului public, extinderea rețelelor de apă și canalizare, edificarea infrastructurii sportive.

Comments (0)
Add Comment