Primăria Chișinău lansează a II-a ediție a Programului „Centrul de Tineret Mobil

Primăria Municipiului Chișinău a lansat marți, 16 aprilie, cea dea II-a ediție a Programului Municipal „Centrul de Tineret Mobil”. Scopul acestui Program este de a oferi servicii prietenoase tinerilor din Capitală și de a-i informa despre oportunitățile de dezvoltare de care pot beneficia, prin intermediul celor cinci Centre de tineret, amplasate în fiecare Sector al orașului.

Or, pe parcursul următoarelor luni, voluntarii și lucrătorii „Centrului de Tineret Mobil” se vor deplasa, cu trotinetele și microbuzul disponibil, în parcurile, zonele verzi și cartierele din Chișinău, pentru a discuta, respectiv oferi tinerii noștri informații despre activitatea Centrelor de Tineret.

Prezent la evenimentul, care s-a desfășurat în Piața Marii Adunări Naționale, Primarul General, Ion Ceban a declarat că, datorită acestui Program, tinerii noștri vor beneficia de noi și noi oportunități.

„Mă bucur că sute de tineri, prin voluntariat, au făcut lucruri mărețe pentru municipiul Chișinău și pentru locuitorii Capitalei. Totodată, mă bucur că, prin serviciile oferite de aceste Centre, am reușit să dăm o nouă viața multor clădiri din Chișinău, unde astăzi, tinerii se adună, discută, fac schimb de opinii și experiențe. Primăria Chișinău va depune efort și în continuare pentru ca numărul acestor tineri să crească. Mult succes”, a mai spus Ion Ceban.

În următoarele luni, tradițional, pentru toți tinerii din Capitală, indiferent de sex, vârstă, situație financiară sau naționalitate, vor fi organizate zeci de activități și programe interactive.

Menționăm că, la prima ediție a Programului „Centrului de Tineret Mobil”, inaugurat în 2023, s-a reușit informarea a peste 20.000 de tineri. În 2024, Primăria Chișinău, prin Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, respectiv a Centrelor de Tineret, se așteaptă ca numărul copiilor și adolescenților care vor beneficia de aceste oportunități să depășească cifra de 30.000.

Comments (0)
Add Comment