Primăria Chișinău modernizează grădinițele Nr. 1 și Nr. 2 din Grătiesti pentru dezvoltarea copiilor

Peste 200 de copii de la Grădinița Nr. 1 ,,Izvoraș” din Grătiești și Grădinița Nr. 2 ,,Romanița” din Hulboaca vor avea în continuare condiții mai bune pentru creșterea și dezvoltarea fizică.

Despre acest lucru a informat astăzi, 10 mai, Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, printr-o postare pe rețelele de socializare, unde a mai adăugat că, Primăria Capitalei a făcut aceste investiții la solicitarea administrațiilor celor două instituții de învățământ preșcolar.

,,Aruncarea mingii în coș, fotbal, gimnastică și alte exerciții fizice pentru preșcolari vor fi organizate pe mini-stadioanele construite pe teritoriul grădinițelor din suburbia Grătiești. Lucrările se apropie de sfârșit. Mai urmează să fie instalat utilajul sportiv necesar pentru organizarea orelor de dezvoltare fizică”, a scris edilul.

Primăria Municipiului Chișinău a bugetat, în anul 2023, 1,3 milioane de lei în mai multe proiecte de modernizare a grădinițelor Nr. 1 și Nr. 2 din Grătiesti.

,,Unul din proiectele care a fost realizat cu suportul financiar al municipalității este cel de schimbare a ușilor la Grădinița Nr.1 ,,Izvoraș” din Grătiești. Lucrările au presupus montarea ușilor noi în dormitoare, grupe, holuri. Primăria Chișinău a investit și în dotarea bucătăriilor cu plite și cuptoare electrice”, potrivit lui Ion Ceban.

În ultimii patru ani, municipalitatea a realizat proiecte investiționale în grădinițele din suburbii în valoare de peste 70 de milioane de lei. Au fost construite și date în exploatare două grădinițe, s-a investit în extinderea și redeschiderea instituțiilor preșcolare, au fost implementate proiecte de izolare termică, schimbare a acoperișului, reparații în grupe, construcția pavilioanelor și amenajarea teritoriului.

Comments (0)
Add Comment