Primăria Chișinău vizează crearea parcărilor de tip închis și rezidențiale în următorul an

În următoarea perioadă, Primăria Chișinău își propune crearea parcărilor de tip închis și a celor rezidențiale. Despre acest lucru a declarat edilul Ion Ceban, care susține că pentru toate aceste planuri este necesară aprobarea regulamentelor de rigoare ale Consiliului municipal Chișinău.

„Ne propunem în următorul an să creăm parcări de tip închis, care să apară în preajma spațiilor publice deja amenajate de municipalitate. Pentru asta trebuie să avem însă aprobate și regulamentele necesare de către CMC. Sperăm să ajungem la un numitor comun și cu Parlamentul R. Moldova pentru crearea parcărilor rezidențiale, după exemplul orașelor europene”, a declarat Ion Ceban în cadrul unei emisiuni de la Unimedia.

Totodată, edilul a mai vorbit și despre supraglomerarea Capitalei cu mașini, care au depășit deja limita prevăzută pentru oraș.

„Peste 400.000 de maşini avem înregistrate oficial în municipiul Chişinău în prezent, pe când oraşul de fapt a fost prevăzut pentru un număr de circa 90.000 de automobile. De aceea avem şi trafic aglomerat. Orașul este sufocat de mașini, al căror număr depășește deja de cinci ori limita prevăzută pentru capitală”, a mai adăugat Ion Ceban.

primaria
Comments (0)
Add Comment