Primul vinoduct din lume, aflat la Bozieni, apreciat și de jurnaliștii din Coreea de Sud (VIDEO)

Un reportaj despre primul vinoduct apărut în lume a împânzit rețelele de socializare și site-urile de știri din Coreea de Sud. Descoperirea uluitoare a fost făcută de o echipă de jurnaliști coreeni, care se afla în vizită în Republica Moldova, inclusiv în satul Bozieni din raionul Hîncești. Reporterii au decis să afle ce se întâmplă în localitate după ce au auzit despre inovația fără precedent din lumea vinului.

După ce au investigat subiectul, jurnaliștii au aflat că o vinărie din sat și-a propus să ajungă la consumatori într-un timp record, așa că a început construcția primului vinoduct din lume. Specialiștii vinăriei le-au explicat coreenilor că este vorba despre un sistem inovator, care face posibil ca vinul să ajungă direct în bucătăriile oamenilor. Sistemul utilizează metode simple pentru a putea asigura distribuirea eficientă a vinului, atât roșu, cât și alb. Proiectul este la etapa incipientă, iar punctul de pornire este satul Bozieni, unde localnicii se bucură deja de vinul din robinete.

„Pe lângă faptul că ne-am pus drept scop să facem vinuri de cea mai înaltă calitate, ne-am dorit să ne integrăm cât mai bine în comunitatea din Bozieni, să creăm legături strânse cu oamenii și, de ce nu, să-i facem un pic mai fericiți”, a menționat Roberto Stratan, șef Departament Inovații și Nanovinotehnologii Chateau Cristi.

În reportajul realizat de jurnaliștii coreeni se precizează că proiectul vinoductului include atât componenta de sustenabilitate, prin renunțarea la ambalaj, cât și consumul corect al vinului, care ajunge la consumator proaspăt și la temperaturile corespunzătoare.

Lucrările au început acum două luni, iar la ele au participat voluntar mai mulți oameni din localitate, așa cum își doreau să finalizeze cât mai rapid proiectul.

„De când a apărut vinoductul, în sat a dispărut vrajba între oameni. Înainte se sfădeau – unul zicea că vinul lui e mai bun, al doilea că al lui… și se începea. Dar acum, avem același vin și nu avem niciun motiv să ne certăm”, a spus un locuitor al satului Bozieni.

Experții le-au spus reporterilor că vinoductul din Bozieni este un proiect pilot, iar dacă ideea va fi văzută cu ochi buni și de oamenii din alte localități, acesta va fi extins în toată țara, și de ce nu, și peste hotarele acesteia.

Pentru mai multe detalii, vezi reportajul de mai jos:

*Acest articol este un pamflet și trebuie tratat cu un zâmbet și o distribuire pe rețelele de socializare.
Vinăria Chateau Cristi vă felicită cu ocazia Zilei de 1 aprilie, Ziua Internațională a Păcălelilor 😉

Comments (0)
Add Comment