Program Național: Cursuri gratuite de limba română pentru adulți în 2024

Adulții care vor să își perfecționeze cunoștințele sau să studieze limba română de la zero pot să o facă la cursuri gratuite.

Este vorba despre o nouă etapă a programului național privind studierea limbii române, la care înscrierile deja au început. Cheltuielile sunt acoperite din bugetul de stat.

Înscrierea la cursuri se va face în perioada 1-29 februarie prin completarea unui formular online. În cazul în care nu este posibilă înregistrarea online, persoanele interesate se pot adresa la numărul de telefon 068686004, în zilele de lucru, între orele 09:00 și 17:00, pentru a fi ajutate să completeze cererea.

Cursurile vor fi organizate atât cu prezență fizică, cât și online, în perioada martie-decembrie 2024. La final, participanții vor obține un certificat cu indicarea nivelului de competență lingvistică de cunoaștere a limbii române, în conformitate cu prevederile Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi.

În 2024, MEC preconizează ca în cadrul programului să fie instruiți circa 4.000 de angajați din sistemul educațional, sistemul medical, administrația publică, justiție, economie, inclusiv alte categorii de adulți. În acest sens au fost alocați peste opt milioane de lei. Durata unui curs va fi în medie de 120 de ore.

Anul trecut, în cadrul programul național de studiere a limbii române au fost înscrise 6.550 de persoane. Pentru organizarea și desfășurarea cursurilor gratuite de limba română, din bugetul de stat au fost alocați peste șase milioane de lei.

Comments (0)
Add Comment