Record de 1000 de degustări pe oră la Ziua Națională a Vinului

În prima zi a Zilei Naționale a Vinului , între orele 11:00 și 14:00, Piața Marii Adunări Naționale a fost plină de iubitorii vinului, cu 3500 de carnete ale degustătorului vândute într-un timp record. Numărul mare de turiști și localnici care au venit să guste din vinurile autohtone a fost impresionant, transmite bani.md.

ȘTEFAN IAMANDI , Director al Oficiului Național al Viei și Vinului

„La ora 11:00 a fost deschiderea oficială. Avem 3500 de degustări achiziționate, ceea e înseamnă că în fiecare oră sunt 100-1200 de degustări. Este un record. Anul trecut, într-o zi am avut vândut 3500. ”

Totodată, formatul digital al carnetului degustătorului, introdus pentru prima dată printr-un cod QR, a permis monitorizarea în timp real a participării la degustări.

Festivalul continuă tradiția de a aduce împreună peste 100 de vinificatori în centrul Chișinăului, oferind o platformă de promovare a vinurilor de calitate, în cadrul celui mai mare eveniment dedicat vinului din Republica Moldova. Timp de două zile, producătorii locali au prezentat cele mai noi sau celebre vinuri, atrăgând atenția publicului larg și a specialiștilor.

Totodată, Moldova a fost recunoscută drept a doua cea mai apreciată destinație pentru turismul vinicol la nivel global, conform unui studiu internațional realizat de Bounce. Cu un scor de 8,16 puncte, Moldova se află pe podium alături de Portugalia și Italia, reflectând astfel diversitatea și bogăția patrimoniului său viticol.

Astfel, calitatea vinurilor moldovenești și potențialul turistic al țării, atrag mai mulți iubitori de vin din întreaga lume.

Fă-ți telefonul mai inteligent cu știrile Evenimentul.md. Abonează-te și fii mereu la curent!

Comments (0)
Add Comment