Reprezentanții CALM, la 100 de zile ale Guvernului PAS: Suntem în așteptarea unui dialog instituționalizat care încă nu este

Reprezentanții autorităților publice locale sunt dezamăgiți de activitatea Guvernului Gavrilița în primele 100 de zile de la investire. Tatiana Badan, președintele Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) a declarat pentru ZdG, că până în prezent nu a fost un dialog clar dintre autoritățile locale și actualul cabinet de miniștri.

„În numele autorităților publice locale aș vrea să menționez că în această perioadă de activitate a noului Guvern și pe agenda Executivului a fost aprobat un Plan de activitate. Așteptările noastre au fost mult mai mari pentru că am așteptat să fie inclus în agenda și în Planul de activitate al Guvernului – proiectele de dezvoltare locală și acele propuneri care au venit din partea Congresului Autorităților Locale din R. Moldova”, a declarat Badan.

Tatiana Badan a mai adăugat că Guvernul trebuie să cunoască mai profund problemele cetățenilor din R. Moldova.

“Anume prin experții și prin primarii noștri care au expertiză foarte bună și cunosc în profunzime problemele care țin de dezvoltarea locală, de serviciile locale, de îmbunătățirea cadrului legal. Pentru aceasta, bineînțeles că noi avem nevoie și tot cerem de 30 de ani – un dialog, un mecanism clar prin care autoritățile publice locale să poată discuta la o masă organizată cu Guvernul în care să putem să promovăm acele politici comune”, a mai spus Badan.

Comments (0)
Add Comment