Rezultatele celei de-a VIII-a ediții a Festivalului Municipal de Teatru pentru Tineri „OSTENDE” în Chișinău

Festivalul Municipal de Teatru pentru Tineri „OSTENDE”, ce are loc anual în Capitală, a ajuns la cea de-a VIII-a ediție. Evenimentul cultural, organizat de Centrul Municipal de Tineret Chișinău sub egida Primăriei municipiului Chișinău, aduce împreună tineri talentați și pasionați de arta teatrală pentru a-și împărtăși creațiile și pentru a se inspira unii pe alții.

„Șapte povești au evoluat pe scena Teatrului Național „Satiricus Ion Luca Caragiale”. Câștigătoarea Festivalului Municipal de Teatru pentru Tineri „OSTENDE”, din acest an este trupa „Alistar”, care a jucat piesa „Teatrul descompus”. De asemenea, locul 2 a fost câștigat de trupa „Dante”, formată din tineri înscriși individual în cadrul festivalului, iar locul 3 – trupa „Teatrul muzical începător”. Totodată, au fost decernate 2 mențiuni. Pentru cel mai bun actor în rol feminin – Ana Dubovicova. Pentru cel mai bun actor în rol masculin – Laurențiu Ghelaș”, a scris Ion Ceban pe rețelele sociale.

Pentru locurile câștigătoare au fost oferite premii bănești în valoare de 20 000 lei, 15 000 lei și 10 000 lei, iar pentru fiecare mențiune, câte 2 000 lei.

În acest an, juriul festivalului concurs, a fost compus din personalități remarcabile. Este vorba de Mihaela Strâmbeanu, artistă emerită, Eugeniu Matcovschi, artist emerit, și Angela Ciobanu, artistă a poporului și artistă emerită.

„Fiecare spectacol este o dovadă vie a pasiunii și dedicării tinerilor în universul teatral. Aducem sincere felicitări tuturor trupelor participante la festival”, a mai scris Ion Ceban.

capitalafestivaltineri
Comments (0)
Add Comment