România cucerește argintul la dublu rame feminin la Jocurile Olimpice de la Paris

România a cucerit o nouă medalie la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel au cucerit argintul în proba de dublu rame feminin de la canotaj.

Româncele au început greoi lupta, dar au recuperat fantastic pe ultimele sute de metri. La 1.500 de metri au ajuns pe locul 3, iar pe ultimii metri au recuperat și au terminat pe 2.

România a încheiat cu timpul 7:02.97, iar medalia de aur a fost câștigată de Olanda cu 6:58.67. Bronzul a fost câștigat de Australia cu 7:03.54.

Ioana Vrînceanu: „Ne bucurăm de această ceremonie. Este prima medalie olimpică pentru amândouă. Suntem în culmea fericirii. Avem și finala la 8+1, dar momentan ne bucurăm de această medalie și apoi uităm, ne concentrăm pe ce urmează mâine”, a spus Ioan Vrînceanu, potrivit spotmedia.

„Olanda este o echipă puternică și noi am fost foarte puternice. Ne bucurăm foarte mult de acest rezultat. Este ceva ce nu pot să exprim în cuvinte. Mă bucur că am făcut o ultimă cursă cu Ioana, că nu știm la anul ce va fi. Mă bucur că am încheiat-o cu bine”, a zis Roxana Anghel.

România mai câștigase până astăzi 4 medalii la Jocurile Olimpice 2024: două de aur, prin David Popovici la 200 de metri liber și Andrei Cornea și Marian Enache la dublu vâsle masculin; una de argint, prin Simona Radiș și Ancuța Bodnar la dublu vâsle feminin; și un bronz, prin David Popovici la 100 de metri liber.

Comments (0)
Add Comment