Salubrizarea Chișinăului continuă în ciuda condițiilor meteorologice nefavorabile

Mereu la datorie. Primăria Municipiului Chișinău informează că, lucrătorii Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” își continuă fără întrerupere activitățile zilnice de salubrizare și întreținere a spațiilor verzi aflate în gestiune, în ciuda condițiilor meteorologice nefavorabile din ultimele zile.

Astfel, în toate parcurile din Capitală, au loc acțiuni de menținere a curățeniei, prin lucrări de cosit al ierbii, greblatul gazonului, precum și evacuarea deșeurilor vegetale.

De asemenea, în Grădina Publică Ștefan cel Mare, Scuarul Catedralei și scuarul Teatrului Național de Operă și Balet, aleile au fost măturate, urnele de gunoi golite, iar arbuștii au fost tunși, inclusiv în dimineața zilei de astăzi, 18 aprilie.

În același timp, echipele de muncitori au intervenit cu promptitudine și pentru a elimina, în timp util, situațiile neprevăzute care au apărut în urma precipitațiilor căzute în ultimele 24 de ore în Capitală.

Pentru a preveni situațiile nedorite, Primăria Chișinău solicită locuitorilor și oaspeților orașului atenție sporită atunci când se deplasează prin parcuri, locuri deschise și în apropierea arborilor. Or, ploaia a îngreunat coronamentul copacilor, care, în situații de vânt puternic, se pot rupe.

Amintim că, pentru perioada 17 – 18 aprilie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de schimbare bruscă a vremii, care se va manifesta prin intensificări de scurtă durată ale vântului, însoțite de rafale de aproximativ 60 – 70 km/h, fenomene de vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri grindină.

Comments (0)
Add Comment