Sâmbătă are loc finala Națională Eurovision 2024 în Republica Moldova

Telespectatorii pot vota sâmbătă, în regim online, în cadrul finalei competiției naționale de selectare a interpretului care va reprezenta Republica Moldova la concursul internațional Eurovision 2024, desfășurat în acest an la Malmö, Suedia. Punctajul va fi acordat concurenților în proporţie de 50% de către juriul de specialitate şi 50% de către public. Finala Naţională Eurovision 2024 va avea loc începând cu ora 19:00.

Pentru a participa la votare, telespectatorii vor accesa link-ul sau vor scana codul QR afişat pe ecran şi se vor înregistra cu numărul de telefon mobil pe platforma de votare. Pe platformă se pot înregistra şi persoanele aflate în străinătate, dacă deţin un număr de telefon mobil înregistrat la operatorii din Republica Moldova. Telespectatorii vor primi un cod de confirmare prin SMS, la numărul de telefon înregistrat. După introducerea codului de confirmare pe platformă, telespectatorii vor putea alege piesa preferată.

Votul online va fi disponibil după anunţul „start voting”. Odată cu implementarea votului online, telespectatorii vor avea la dispoziţie mai mult timp pentru a-şi exprima opţiunea, fiind acordate aproximativ 40 de minute.

Membrii juriului vor vota prin intermediul buletinelor de vot. Aceştia vor acorda concurenţilor între 1 şi 12 puncte. Va fi desemnată câştigătoare piesa care va acumula cel mai mare punctaj.

Finala Naţională Eurovision 2024 va fi transmisă live pe TV Moldova 1, site-urile www.eurovision.md şi www.moldova1.md, pagina de Facebook Eurovision Moldova şi pagina oficială de YouTube Teleradio Moldova. Unsprezece concurenţi vor evolua în etapa finală a selecţiei naţionale.

Reprezentantul Moldovei la Eurovision Song Contest 2024 va urca pe scena la Malmö în a doua parte a primei semifinale din 7 mai. Tragerea la sorţi a fost organizată pe 30 ianuarie.

sursa

eurovision
Comments (0)
Add Comment