Șefa statului i-a conferit „Ordinul Republicii ” Secretarului de Stat al Carolinei de Nord, Elaine F. Marshall

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a văzut astăzi cu Secretarul de Stat al Carolinei de Nord, Elaine F. Marshall, aflată într-o vizită de lucru la Chișinău. În timpul întâlnirii, s-a discutat despre aspectele cruciale ale relațiilor dintre Republica Moldova și Statele Unite, în mod special sprijinul oferit de SUA în fortificarea democrației și a statului de drept. În cadrul întrevederii, șefa statului i-a conferit oficialei americane cea mai înaltă distincție a statului „Ordinul Republicii”. 

Președinta Maia Sandu a declarat că Elaine Folk Marshall este o persoană remarcabilă și o mare susținătoare a Moldovei. Cu un sfert de secol în urmă, Secretarul de Stat al Carolinei de Nord, Elaine Marshall, a fost pioniera parteneriatului între Republica Moldova și Carolina de Nord, SUA. Această colaborare a generat o multitudine de inițiative în educație, agricultură, sănătate și apărare, aducând beneficii semnificative pentru mii de moldoveni. 

Statele Unite continuă să fie aliați de încredere și parteneri valoroși pentru Republica Moldova. Maia Sandu a subliniat că relațiile excelente între SUA și țara noastră sunt întemeiate pe dialog sincer și angajamente bilaterale consistente, ce au contribuit la transformarea și progresul Republicii Moldova. 

Comments (0)
Add Comment