Șeful Guvernului, Dorin Recean, s-a întâlnit cu reprezentanții diasporei moldovenești din SUA: „Doar împreună putem aduce schimbările pe care ni le dorim”

Reformele pe care Guvernul le implementează în sistemul educațional din Republica Moldova, oportunitățile din sectorul IT și sistemul de cercetare-dezvoltare, crearea locurilor de muncă bine plătite acasă și digitalizarea serviciilor publice s-au numărat printre subiectele discutate, aseară, la întâlnirea prim-ministrului Dorin Recean cu un grup de cetățeni ai Republicii Moldova stabiliți în Statele Unite ale Americii. 

Premierul a transmis un mesaj de apreciere pentru succesele pe care le obțin cetățenii moldoveni la mii de kilometri de casă. „Sunteți adevărații ambasadori ai Republicii Moldova și contăm pe implicarea voastră în promovarea țării noastre și a oportunităților de investiții pe care le oferim”, a menționat șeful Executivului de la Chișinău.

De asemenea, prim-ministrul Dorin Recean a subliniat importanța consolidării eforturilor în procesul de aderarea a țării noastre la Uniunea Europeană. „Guvernul construiește Moldova Europeană cu sprijinul tuturor cetățenilor. Contăm pe implicarea activă a diasporei în acest proces, pentru că doar împreună putem aduce schimbările pe care ni le dorim”, a accentuat premierul. 

În SUA sunt stabiliți peste 100 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova.

Vizita de lucru a prim-ministrului Dorin Recean la New York are loc în contextul participării la cea de-a 79-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. 

Fă-ți telefonul mai inteligent cu știrile Evenimentul.md. Abonează-te și fii mereu la curent!

Comments (0)
Add Comment