Sezonul estival 2024, deschis OFICIAL la „Teatrul de Vară”, cu un concert memorabil și emoționant în memoria lui Ion Aldea-Teodorovici

Primăria Municipiului Chișinău a dat start sezonului estival 2024 la „Teatrul de Vară” cu un concert memorabil și emoționant în memoria lui Ion Aldea-Teodorovici, sub genericul „Mi-a fost dorul, dor pribeag”, într-un recital susținut de Cristofor Aldea-Teodorovici, Simona și Orchestra Națională de Cameră. Despre acest lucru a informat Primarul General, Ion Ceban, printr-o postare pe rețelele sociale.

Astfel, menționează edilul, cu ocazia redeschiderii porții sale publicului, „Teatrul de Vară” din Parcul „Valea Morilor” oferă, începând cu ora 18:00, o seară magică și plină de emoții, într-o atmosferă de vară încântătoare, melodiile inconfundabile ale lui Ion Aldea-Teodorovici, aducând aminte sutelor de oameni prezenți la concert de talentul inconfundabil al mareului artist.

Prezent la eveniment, viceprimarul Angela Cutasevici a declarat că sezon estival 2024 nu putea începe mai frumos de atât, adunând la un loc, un concert memorabil și sute de oameni frumoși.

,,Este de datoria noastră, a tuturor, să ținem vie memoria oamenilor emblematici ai neamului nostru, iar Ion Aldea-Teodorovici este unul dintre aceștia”, a declarat Angela Cutasevici.

,,Și în acest sezon estival, Primaria Capitalei va organiza la „Teatrul de Vară” evenimente culturale de calitate pentru locuitorii și oaspeții Capitalei, urmând să ofere iubitorilor de frumos noi oportunități de a participa până în toamnă la concerte/activități de divertisment și cultură în aer liber”, a dat asigurări Ion Ceban.

Amintim că, municipalitatea a început reabilitarea „Teatrului de Vară” în urmă cu doi ani, reușind să schimbe scaunele, paveze toată zona Teatrului, să schimbe porțile de la intrare, repare acoperișul scenei, amenajeze spațiul verde, repare fațada clădirii și să instaleze grupuri sanitare.

Potrivit Primarului General, Ion Ceban, lucrările de reparației a celui mai mare amfiteatru din Republica Moldova vor continua, pentru a oferi acestui loc emblematic din Chișinău și mai multă prospețime.

Istoria frumoasă a ,,Teatrului de Vară” pornește din anul 1957 şi are capacitatea de a găzdui circa 10.000 de spectatori.

Comments (0)
Add Comment