Sprijin pentru ucrainenii refugiați în Capitală. Primăria Chișinău a semnat un acord cu Centrul de Caritate pentru Refugiați

Primăria municipiului Chișinău a semnat azi un acord de colaborare cu Asociația „Centrul de Caritate pentru Refugiați”. Scopul comun al inițiativei este sprijinirea persoanelor care au suferit din diferite motive în ţara de origine şi s-au refugiat în R. Moldova.

„Experiența partenerilor în ceea ce ţine de acordarea ajutorului pentru refugiaţi, ne-a fost de ajutor în susţinerea refugiaţilor din Ucraina, fapt pentru care le mulţumesc. Împreună am reuşit să integrăm în societatea moldovenească, mai mulţi refugiați care au avut şi au în continuare nevoie de asistenţă medicală, juridică, socială, suport pentru angajare în câmpul muncii sau încadrarea copiilor în sistemul educaţional din Republica Moldova”, a declarat primarul general, Ion Ceban.

Totodată, în baza unui proiect-pilot, elevii refugiaţii din Ucraina din 4 şcoli din municipiul Chişinău şi una din municipiul Comrat, vor beneficia gratuit de cursuri de limba română. Este vorba despre Liceul Teoretic „Cehov”, Liceul Teoretic „Gogol”, Liceul Teoretic „Lomonosov”, Gimnaziul „Șevcenco” şi Liceul Teoretic D. Mavrodi, mun. Comrat. Şi în acest caz partenerul Primăriei Chişinău este Centrul de Caritate pentru Refugiați.

primariarefugiati
Comments (0)
Add Comment