Start procesului de înscriere al copiilor din capitală în clasa I

De astăzi, 1 aprilie 2024, părinţii care au copii ce vor merge de la 1 septembrie pentru prima dată la şcoală, în una din instituţiile de educaţie din municipiul Chişinău, pot depune online actele pentru înscrierea pe platforma https://escoala.chisinau.md.

Informaţii în acest sens au fost prezentate în cadrul ședinței operative a Primăriei Municipiului Chișinău, Andrei Pavaloi, Șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport,

,,Perioada de înscriere se va desfășura în două etape:
1 aprilie-24 mai și respectiv 3 iunie-17 iunie, în școlile din districtele de școlarizare, în funcție de adresa de domiciliu a părinților sau a reprezentanților legali ai copiilor.
Situațiile de excepție a copiilor care pe parcursul celor două etape nu au fost înscriși în clasa I, vor fi examinate de comisiile instituționale și de cea municipală în perioada 20 – 30 august, în limita locurilor rămase libere,” a menţionat Andrei Pavaloi.

Procesul de înscriere în clasa I va avea loc în cadrul a 139 de instituții de învățământ general, cu un total de 386 de clase și 10409 locuri disponibile.

Comments (0)
Add Comment