Stres și anxietate în Moldova: Sondaj Intellect Group arată nevoia acută de sprijin psiho-social

Un sondaj recent realizat de Intellect Group a relevat niveluri ridicate de anxietate în rândul populației moldovenești, cu un accent special pe persoanele în vârstă și locuitorii din zonele rurale. Studiul, desfășurat între 25 și 29 mai 2024, pe un eșantion de 973 de adulți, a arătat că 73% dintre respondenți se confruntă cu nervozitate și anxietate întotdeauna sau adesea, un indicator alarmant pentru starea psihologică a populației.

Nervozitatea și anxietatea cronică identificate în acest sondaj pot duce la apariția tulburărilor de anxietate și depresie, având totodată un impact negativ asupra sănătății fizice prin creșterea riscului de boli cardiovasculare și tulburări de somn.

Studiul a fost realizat pentru a evalua starea psihologică și bunăstarea socială a locuitorilor Republicii Moldova. La sondaj au participat diverse grupe de vârstă și reprezentanți atât ai populației urbane, cât și ai celei rurale. Printre subiectele abordate s-au numărat sentimentele de singurătate, neajutorare, nivelul de încredere în mediul înconjurător, frecvența nervozității și a stresului, precum și stabilitatea financiară și încrederea în viitor.

Marja de eroare pentru intervalul mediu al eșantionului principal nu depășește ±3,1%, ceea ce conferă un grad de precizie ridicat rezultatelor obținute. Aceste rezultate reflectă o nevoie urgentă de măsuri pentru îmbunătățirea stării psihologice și bunăstării sociale a populației moldovenești.

Comments (0)
Add Comment