Tarlev denunță prăbușirea portului Giurgiulești: Am construit, acum falimentăm!

Fostul prim-ministru și candidatul la alegerile prezidențiale, Vasile Tarlev, a abordat situația economică a Republicii Moldova în cadrul emisiunii RoDiaspora. Tarlev și-a exprimat îngrijorarea față de starea actuală a unicului port maritim al țării, situat la Giurgiulești.

„Mie îmi pare rău să vorbesc despre acest lucru, dar unicul port maritim al R. Moldova, la sudul țării, Giurgiulești, care am avut și eu posibilitatea să-mi aduc aportul, practic am stat la baza negocierilor și construcțiilor, astăzi e în faliment, în dezastru și caută de a fi înstrăinat cuiva”, a declarat Tarlev.

El a subliniat că acest declin economic afectează nu doar portul, ci întreaga economie națională.

„E o greșeală mare, cu atât mai mult că mai mulți investitori care au fost în țară deja au declarat că pleacă, mii de locuri de muncă care deja sunt probleme cu ele că nu sunt motivate, sunt lichidate cu plecarea investitorilor,” a adăugat el.

Tarlev a atras atenția asupra consecințelor pe termen lung ale problemelor economice.

„De aceea, situația este foarte complicată, inclusiv în economia națională, dar de aici se începe bunăstarea. Dacă nu este economie, nu sunt locuri de muncă; nu este economie, nu este salariu; nu este salariu, nu sunt alocații, nu sunt plăți în buget; nu este buget, nu este educație, sănătate, știință, cultură și multe alte lucruri. Aici e bunăstarea,” a concluzionat Tarlev.

vasile tarlev
Comments (0)
Add Comment