Un tânăr din Moldova a luat premiul „Cel mai bun scenariu de scurtmetraj dramatic” în cadrul Cannes 7th Art Awards 2024

Scenariul de scurmetraj dramatic Tangled Tails (Cozi încurcate), realizat de moldoveanul Oleg Condrea, a devenit câștigător în cadrul festivalului de film Cannes 7th Art Awards. Alături de Oleg, în lista premianților la categoria „Cel mai bun scenariu” se află alți patru artiști, trei din SUA și unul din Italia.

„Sunt încântat și onorat să vă anunț că scenariul meu Tangled Tails a câștigat premiul pentru cel mai bun scenariu de scurtmetraj dramatic la Cannes 7th Art Awards! Sunt deosebit de recunoscător pentru invitația la Cannes Marché du Film. Doar aici m-am simțit cu adevărat înconjurat de scriitori din întreaga lume care gândesc la fel ca mine. Nicăieri altundeva nu îți poți începe ziua discutând despre artă, moarte și mizerie la micul dejun – doar cu alți scriitori!”, a scris tânărul pe Instagram.

Sursă: Instagram/Oleg Condrea

Textul este despre un câine înțelept ce locuiește în curte și își depășește limitele într-o luptă neobosită împotriva bolii, fricii și dependețelor care îi amenință familia. Acesta se întinde pe șapte pagini.

Oleg Condrea este un tânăr pasionat de animație, care redă viață și suflu unei imagini, oferindu-i personalitate și un caracter individual fiecăreia. Tânărul a început să deseneze mai des când a devenit membru într-un proiect numit Paper-Girl – arta de a dărui arta. Acolo a descoperit că are capacitatea de a desena mai mult timp fără oprire, fiind dirijat de pasiune. În 2015 am vorbit cu Oleg și am aflat mai multe detalii despre el și activitatea sa. Vedeți aici materialul.

Sursa

Comments (0)
Add Comment