Universitatea „Grigore Țamblac” din Taraclia va deveni sucursală a unei universități bulgare

Autoritățile de la Chișinău vor negocia un acord la nivel de guverne în ceea ce privește constituirea, în orașul Taraclia, a sucursalei Universității „Angel Kanchev” din orașul Ruse, Bulgaria.

Cel mai probabil părțile vor stabili că Universitatea de Stat „Grigore Țamblac”, deschisă la Taraclia pe 1 octombrie 2004, va deveni sucursală a Universității „Angel Kanchev” din Ruse.

Actuala Universitate de Stat „Grigore Țamblac” din orașul Taraclia are aproape 40 de cadre didactice și în jur de 150 de studenți. Radionul Taraclia este populat în mare parte de etnici bulgari, iar universitatea de aici s-a confruntat, în ultima perioadă, cu mai multe probleme, inclusiv cu scăderea constantă a numărului de studenți.

Acordul care se va negocia își propune să îmbunătățească calitatea educației și formării profesionale pentru tinerii din sudul țării și vor fi îmbunătățite condițiile de muncă pentru profesori.

Absolvenții vor primi diplome de studii la specialități acreditate și recunoscute în Europa. Finanțarea sucursalei ar urma să fie asigurată din bugetul Universității „Angel Kanchev” din Ruse.

sursa

taracliauniversitate
Comments (0)
Add Comment