Viitoarele alegeri prezidențiale: Ion Ceban și alți lideri politici în vizorul experților

Compania Intellect Group a prezentat rezultatele unui sondaj Rating Politic, realizat de experți, oferind o perspectivă detaliată asupra potențialilor candidați care ar putea concura cu actualul președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, la viitoarele alegeri prezidențiale. Sondajul scoate în evidență preferințele și recomandările experților cu privire la scena politică moldovenească.

Conform sondajului, Ion Ceban, primarul Chișinăului, este considerat cel mai promițător contracandidat al Maiei Sandu, obținând 11,5% din voturi. Aceasta indică un nivel semnificativ de încredere în capacitatea sa de a atrage electoratul și de a face față provocărilor politice.

Andrei Năstase, liderul Platformei DA, și Irina Vlah, guvernatorul Găgăuziei, se numără printre candidații cu potențial, obținând 7,7% și respectiv 6,5% din voturi. Aceștia sunt percepuți ca având abilități și platforme politice care ar putea atrage un segment important al alegătorilor.

Cu toate acestea, un număr semnificativ de experți (30,5%) consideră că niciunul dintre candidații actuali nu poate concura eficient cu Maia Sandu. Acest procent ridicat subliniază provocările majore pe care le-ar putea întâmpina opoziția în încercarea de a prelua președinția.

Experții au formulat câteva recomandări esențiale pentru candidații din opoziție, menite să le îmbunătățească șansele în viitoarele alegeri prezidențiale:

Dezvoltarea unui Program Clar și Atractiv: Este crucial ca potențialii candidați să elaboreze programe politice bine structurate și atractive, capabile să atragă alegătorii indeciși și să răspundă nevoilor și preocupărilor acestora.

Creșterea Activității în Mediul Media: Pentru a-și îmbunătăți vizibilitatea și percepția publică, candidații trebuie să fie activi în mass-media, să comunice eficient mesajele lor și să se implice în dezbateri publice relevante.

Dialog cu Forțele Politice Diverse: Inițierea unui dialog cu diferitele forțe politice este esențială pentru posibila creare a unei platforme de opoziție unite. Colaborarea și coordonarea între diversele facțiuni politice pot amplifica șansele de succes ale opoziției.

Datele prezentate de Intellect Group subliniază complexitatea și necesitatea unei planificări strategice pentru candidații din opoziție care doresc să participe cu succes la viitoarele alegeri prezidențiale. Dezvoltarea unor programe solide, vizibilitatea media și colaborarea politică sunt factori cheie care ar putea influența rezultatele electorale în Republica Moldova.

Pentru mai multe detalii și analize suplimentare, vă invităm să accesați canalul oficial de Telegram.

intellect groupsondaj
Comments (0)
Add Comment