Vizită de lucru la Dublin: Maia Sandu și oficialii irlandezi abordează relațiile bilaterale și integrarea Moldovei în UE

Președinta Maia Sandu a efectuat o vizită de lucru la Dublin, unde s-a întâlnit cu președintele Irlandei, Michael D. Higgins, și cu premierul irlandez, Simon Harris. Discuțiile au vizat intensificarea relațiilor bilaterale, contribuția comunității moldovenilor la economiile celor două țări și eforturile Moldovei de a deveni membru al Uniunii Europene.

„În ultimii ani, am reușit să intensificăm relațiile noastre cu Irlanda. Am salutat decizia oficialilor de la Dublin de a deschide ambasada irlandeză la Chișinău, care ne va apropia și mai mult și va contribui la dezvoltarea relațiilor noastre economice. Irlanda găzduiește, cu multă deschidere și bunăvoință, una dintre cele mai mari comunități de moldoveni. Am abordat problema recunoașterii permiselor de conducere, subiect important pentru diaspora noastră și am convenit să avansăm în această privință cu susținerea autorităților irlandeze”, a declarat Maia Sandu.

Președinta a subliniat că Irlanda, cu un bogat istoric de emigrare și o diasporă puternică, poate servi drept model pentru Moldova în procesul de integrare europeană și dezvoltare economică. „Irlanda este un exemplu demn de urmat pentru țara noastră, atât în ceea ce privește transformarea economică, cât și integrarea în Uniunea Europeană”, a adăugat Maia Sandu.

Comments (0)
Add Comment