Youtube a pornit din nou publicitatea în Republica Moldova

Utilizatorii din Republica Moldova ai platformei de Youtube vor fi nevoiți să vizioneze și publicitate. YouTube a pornit din nou monetizarea în Republica Moldova, începând de astăzi, 26 martie. Reclamele sunt afișate fie la început, fie pe parcursul materialului video vizionat.

Recent, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, a declarat că se poartă discuții cu Google legat de acest subiect, dar că nu poate divulga toate detaliile. 

„Discutăm, convingem. Noi într-adevăr discutăm cu foarte mulți ca să avem aceste mici deschideri. Mai multe platforme internaționale cu care comunicăm ca să avem pur și simplu fie tu cetățean, fie antreprenor, oamenii noștri trebuie să aibă exact aceleași oportunități care le au oamenii în țări mai la vest de noi”, a spus Dumitru Alaiba.

Anterior, Dumitru Alaiba a explicat că Google ar fi suspendat monetizarea din cauza preocupărilor sale cu privire la dezinformare și manipulare, în contextul tensionat din regiunea Ucrainei și în cadrul global al problemelor de promovare a știrilor false. 

Sursa: tv8.md

Urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM pentru știri de ultimă oră!

Comments (0)
Add Comment