Zilele Chișinăului în județul Suceava

Primăria municipiului Chișinău, în parteneriat cu Consiliul Județean Suceava organizează în perioada 19-22 august 2022, Zilele Chișinăului la Suceava, în cadrul proiectului „Basarabia salută Bucovina”.

Potrivit primarului general, conform programului, sucevenii vor avea parte de numeroase acțiuni culturale precum:

➖târgul meșterilor populari
➖concert muzical prezentat de maestrul Eugen Doga și Orchestra municipală de muzică populară ,,Frații Advahov”
➖artiștii Igor Cuciuc și Zinaida Julea
➖trupa „Brio Sonores”
➖soprana Natalia Tanasiiciuc
➖De asemenea, Teatrul Național Satiricus „I.L.Caragiale” va încânta iubitorii de teatru cu spectacolul comedie ,,FĂRĂ PIJAMALE” după Mawby Green și Ed Feilbert în data de 20 august la Teatrul municipal Matei Visniec, Suceava.

„Mă bucur că suntem întâmpinaţi cu deschidere în oraşele din România. Amintesc că în acest an am reuşit deja să organizăm Zilele Chişinăului la Buzău, Vaslui, Botoșani.

În perioada 25 – 28 august 2022 vom desfăşura „Sărbătoarea muzicii” la Alba Iulia, iar din 02 până în 04 septembrie 2022, artiștii noștri, inclusiv „Orchestra municipală de muzică populară a Fraților Advahov și Orchestra de Cameră „Camerata Chișinău” vor fi în alt oraș din România, unde vor avea loc Zilele Chișinăului la Piatra Neamț. Deoarece avem multe solicitări din partea cetăţenilor din diasporă, care ne scriu, ne gândim să organizăm Zilele Chișinăului în Italia, Spania, Portugalia, acolo unde sunt foarte mulți conaționali de ai noștri. Totodată, ne propunem să mergem și în localitățile din țară”, a conchis edilul.

Comments (0)
Add Comment