Fostul președinte georgian Mihail Saakașvili i-a recomandat lui Petro Poroșenko să demisioneze din funcția de președinte al Ucrainei. Sfatul, ca de la fost președinte la actual, a fost dat la un miting organizat astazi in fata Radei Supreme de la Kiev, scrie Unian.

„Dacă înainte de sfârșitul zilei acești oameni nu iau nicio decizie în beneficiul poporului, atunci ar trebui să ne gândim la următoarele noastre cereri… Atâta timp cât există Poroșenko – nu există progres, nu există luptă împotriva corupției. Cât timp exista Poroșenko – nu va fi eradicata sărăcia si emigrația!”, a declarat Saakașvili, citat de paginaderusia.ro.

„Dacă Poroșenko nu ne va auzi astazi, noi toți trebuie să ne mutam într-un alt loc. Îndemn oamenii din Kiev să ni se alăture aici după muncă. Dacă nu există soluții în beneficiul poporului, Poroșenko trebuie să se gândească să demisioneze. El mai are încă timp. Acesta nu este un ultimatum, este sfatul meu”, a adăugat el.

Participantii la mitingul din fața Radei Supreme cer anularea imunității parlamentare, modificări ale legislației electorale și înfiintarea unui tribunal anticorupție.