Au sustras bunuri în valoare de 38 de mii de lei și le-au vândut cu 4000 de lei

0

Doi bărbați de 23 și 31 de ani, originari din mun. Chișinău și raionul  Strășeni, anterior cercetați penal pentru infracțiuni analogice, au fost reținuți pentru 72 de ore,  fiind suspectați de comiterea unui furt.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Centru au fost sesizați la data de 21 martie  de un bărbat care, a comunicat despre  faptul sustragerii a două biciclete, patru jante împreună cu cauciucuri de vară din scara blocului de locuit de  pe str. Miorița din capitală.

La fața locului,  polițiștii  au ridicat imaginile de pe camerele de supraveghere pentru a stabili circumstanțele sustragerii și persoanele care ar fi  comis infracțiunea.

Astfel, urmare a analizării acestora a fost stabilit momentul în care cei doi au pătruns în bloc unde,  prin deteriorarea lacătului,  au intrat în debara,  au sustras bunurile după care au plecat  într-o direcție necunoscută.

Prejudiciul cauzat victimei constituie 38 000 de lei.

Urmare a măsurilor întreprinse de către ofițerii de investigație și urmărire penală,  suspecții au fost localizați și reținuți.

 În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia au comunicat  că bunurile le-au vândut prin intermediul unui site de anunțuri,  obținând  un profit în sumă de  4000 de lei.

Astfel, în cadrul acțiunilor desfășurate, ofițerii de investigație  au depistat și ridicat bicicletele și jantele,  care urmează a fi returnate proprietarului.

Bărbații sunt cercetați penal pentru  furt, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore sau închisoare de până la 4 ani.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.