Au vrut să scape de autoizolare, dar s-au ales și cu cercetări penale

0

Trei tineri moldoveni sunt documentați pentru uz de acte oficiale falsificate. Aceștia au prezentat certificatele testelor PCR Covid-19, care s-au dovedit a fi neveridice. Incidentele au fost înregistrate în seara zilei de 27 ianuarie curent, în punctul de trecere a frontierei  Sculeni.

Pentru a nu fi plasați în regim de autoizolare, trei conaționali de 27, 28 și 36 de ani, pasageri ai aceluiași automobil, au prezentat la controlul de frontieră rezultatul negativ al unor teste PCR Covid-19. În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat că informațiile prezentate de codul-QR sunt eronate și nu au vreo legătură cu clinica medicală indicată pe certificate. În plus lipsește ștampila instituției și semnatura persoanei responsabile.

Audiați, călătorii au declarat că șoferul este cel care s-a ocupat de obținerea acestor documente prin intermediul unor persoane, identificate pe rețelele sociale.

Pe numele persoanelor vizate s-au întocmit procese verbale de constatare a ilegalității. Documentele au fost transmise pentru efectuarea expertizei tehnice în vederea stabilirii legalității acestora. Cercetările vor continua pentru elucidarea circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate. La finalul anchetei se va face încadrarea juridică a faptelor și atragerea la răspundere corespunzătoare. 

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.