Ceban, către presa manipulatoare: Au făcut un reportaj, unde un șofer spune că are salariu de 6 mii de lei

0

Primarul general Ion Ceban vine cu o reacție în urma unui reportaj dat publicității de presă, unde unii șoferi declară că au un salariu de 6 mii de lei.

Primarul afirmă contrariu. „Iată ca să cunoașteți acea persoană care apare în acel interviu, are un salariu de 25 de mii de lei, iar la mână primește 19 mii de lei.

„Să fie clar televiziunilor care manipulează. În cadrul RTEC activează circa 660 de conducători de troleibuz și 665 de conductori, care asigură emiterea zilnică a 332 unități de transport.

Ultima majorare a salariului a avut loc în Aprilie a.c, cu circa 17%, nu așa cum se întâmplă în alte situații. Și nu am văzut reportaje din partea instituții media, care scriu despre lipsa salariilor la alte instituții. Salariu mediu al unui conducător de troleibuz este de 16 900. Salariul mediul al unui conductor este de 14 700. Plus la asta în fiecare zi de muncă la fiecare angajat. Sunt distribuite tichete de masă – 50 de lei per zi de lucru”, a declarat Ceban.

Edilul mai spune că angajații sunt stimulați prin diverse sporuri salariale, prime, ore suplimentare, vechime în muncă, zile de sărbătoare, transport de serviciu, tichete de masă.

„La fel au fost îmbunătățite impunător condițiile de muncă a tuturor angajaților:
− au fost efectuate multiple lucrări de modernizare a spațiilor de odihnă și recreere a angajaților;
− au fost procurate uniforme noi
− au fost renovate dispeceratele, sălile de baie și vestiarele;
− a fost reparată capital cantina întreprinderii, care urmează să-și reia activitatea de la 1 octombrie
− au fost achiziționate unelte noi;
− a fost suplinit parcul rulant cu unități de transport moderne;
− a fost efectuată racordarea la agentul termic central;
− transport de serviciu modern și sigur;

Conducătorii de troleibuz apăruți în reportaj nu vorbesc despre aceste lucruri sau cel puțin spun că ei nu au declarat asta. Repet șoferii care apar în reportajul realizat, în acea lună au primit salariul, unul 19 mii de lei, altul 12 782. Am verificat personal, deoarece mă doare pentru cât efort depunem împreună cu echipa, iar la urmă să primești una și să declari alta. Plus la asta, taxatorii care doresc să învețe să fie șoferi, aceste cursuri sunt gratuite organizate de RTEC”, a declarat Ceban.

Edilul spune că va avea în această săptămână o ședință cu angajații pentru a discuta care sunt nemulțumirile angajaților.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.