Ceban cere Ministerului Sănătății testarea în masă a cetățenilor, la Covid

0

În urma fluxului de cazuri covid, primarul general Ion Ceban anticipează o crește în masă a cererii de tastare. În acest context, edilul Ministerului Sănătății reglementarea și aprobarea testărilor în masă a populației, la adresare liberă cu suplinirea stocurilor de teste rapide, dar și fortificarea prin extindere a capacităților laboratoarelor publice pentru efectuarea testelor PCR la preț redus de 300 lei.

„Ar fi o idee bună pentru ca autoritățile centrale să organizeze licitație pentru procurarea testelor și a avea posibilitatea să fie testați toți cetățenii, mai ales în situații de criză pandemică și noi valuri. Astfel de licitații Primăria a efectuat la procurarea testelor pentru profesori, prețul pentru un test a fost 12 lei.

Vin cu precizări! Corturile amenajate pentru testare Covid pe lângă instituțiile de asistență medicală primară municipale au ca scop să fluidizeze rândurile care se formează în policlinici din cauza numărului mare de solicitări pentru testare la Covid-19. Anume din acest motiv, Direcția generală asistență medicală și socială a dispus programul de activitate al punctelor de testare între 07:00 și 19:00.

Lista punctelor de testare cu adresele, locațiile și telefoanele de contact ale centrelor medicilor de familie din mun. Chișinău este publicată pe site-ul Primăriei mun. Chișinău.

Testările la Covid-19 sunt gratuite și se efectuează în baza referinței de la medicul de familie, conform reglementărilor de la Ministerul Sănătății”, a declarat primarul.

Edilul a rugat colegii și partenerii să informeze corect cetățenii.

„Din cauza informațiilor apărute ieri în public, oamenii au făcut coadă la aceste corturi gândind că sunt pentru testarea în masă a populației. Deși ne-am dori foarte mult acest lucru, municipalitatea nu are așa capacitate, deoarece numărul testelor oferite instituțiilor municipale sunt de la MS. Și astăzi am observat că oamenii au făcut coadă la corturile de testare instalate la solicitarea Primăriei”, a conchis acesta.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.