Ceban, despre vizita lui Cantaragiu la Stația de Epurare: Trebuiau să se ducă chiar acolo unde miroase a rahat, să vadă cu năsucul ei problema

0

Au mers acolo unde era curat, dar acolo unde este rahatul propriul zis, au evitat zona. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, despre vizita recentă a ministrei Mediului, Iuliana Cantaragiu, la Stația de Epurare.

„Noi am planificat, am proiectat, am făcut tot ce este necesar. Am cheltuit bani foarte mulți, pentru a reduce din nămolul de la stația de epurare. Nu mai avem unde depozita. Avem 100 de m3 de nămol, pe care îl producem zilnic, și îl depozităm în lagunele de depozitare.

Ei nu trebuiau să se ducă acolo unde stația se modernizează, ei trebuiau să se ducă chiar acolo unde miroase a rahat, pe teritoriu, unde rahatul se depozitează, să vadă cu năsucul ei că asta este problema. Nu e problema să îți iei cravata și să mergi acolo unde e totul curățit. 100 de milioane de lei, a fost reziliat contractul.

Din 100 de metri cubi trebuiau să fie 15 m3. Dar ei au blocat contractul. O să ne descurcăm și cu aceasta.

Să nu ne întrebați de unde vine mirosul urât în capitală, el vine grație vizitei doamnei ministre și rezilierii contractului, și vreo bazaconie pe care ei pot să o pregătesc. Nu pot face nimic la nivel de republică”, a declarat Ceban, în cadrul emisiunii REZOOMAT de la Realitatea.md.

Consiliul de administrație a Fondului Ecologic Național a reziliat contractul de finanțare a Proiectului privind tratarea nămolului de la staţia de epurare din Chişinău. Motivul invocat de ministrul Mediului, Iuliana Cantaragiu, este nerespectarea de către beneficiarul Apă-Canal Chişinău a prevederilor contractului. Conform proiectului, din Fondului Ecologic Național urmau să fie alocați peste o sută de milioane de lei pentru construcţia a cinci instalații de piroliză pentru tratarea nămolului. Beneficiarul, Apă-Canal Chişinău, a promis că nămolul va putea fi folosit în agricultură și nu va avea miros. La rândul său, Ion Ceban a declarat că Primăria nu are terenuri la infinit unde să depoziteze aceste tone de rahat sau să înțeleagă și cei de la Ministerul Mediului și știu că dorința lor cea mai mare este să nu fie rezolvată această problemă și în oraș să înceapă din nou să pută.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.