Ceban: În Ungaria, prețul la benzină și motorină este echivalentul a 24 de lei moldovenești. Cum ei au reușit, iar noi nu?

0

În Ungaria, prețul la benzină și motorină este echivalentul a 24 de lei moldovenești.
Despre acest lucru a anunțat primarul general, Ion Ceban, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Edilul a postat și un video realizat de un șofer de TIR din Republica Moldova, care demonstrează acest lucru.

„Cum Guvernul din Ungaria a reușit să atenueze impactul negativ al scumpirii carburanților pentru cetățenii lor, plafonând prețul combustibilului la echivalentul a 24 de lei moldovenești.

Cum ei au reușit, iar noi nu? Nu mai vorbesc de diferența salariilor în Ungaria și Republica Moldova.

De ce noi trebuie să achităm 32 de lei pentru același litru de motorină?

Incompetența conducerii PAS, nu are limită, iar cei care suferă nu sunt guvernanții cu mașini scumpe, ci oamenii simpli, cu salarii mizere”, a punctat Ion Ceban.

Din comentariile scrise sub postarea primarului general, se vede că oamenii sunt vădit indignați de această inechitate, criticând guvernul PAS și „vremurile bune”, care i-au sărăcit și mai mult pe oameni.

„Nu ar fi rău ca responsabilii de la guvernare să scoată accizele la produsele petroliere care i-au pus pe burtă pe petroliști și pe cetățeni.

Să plătească mai mult la pompă străinii, dar nu e normal să-ți bați joc în acest hal de poporul care ți-a oferit votul de încredere”, a mai lăsat să se înțeleagă primarul general.

Amintim că prețul combustibilului în Republica Moldova este de 30 de lei pentru un litru de motorină și peste 32 de lei pentru benzină.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.