Ceban, la Hram și în Cruzești: M-am bucurat să întâlnesc aici oameni harnici, energici și deschiși pentru a contribui la inițiativele de dezvoltare a localității

0

Primarul general Ion Ceban a făcut azi turul suburbiilor, care își sărbătoresc astăzi hramul. După Vatra și Ghidighici, edilul a mers Hramul Bisericii și la Cruzești.

„Am felicitat locuitorii acestei suburbii frumoase. Le-am urat multă sănătate, pace, succes, liniște și împăcare. M-am bucurat să întâlnesc aici oameni harnici, energici și deschiși pentru a contribui la inițiativele de dezvoltare a localității. În trei ani, la Cruzești municipalitatea a investit în proiectele de dezvoltare a infrastructurii 4,72 milioane de lei.

Doar pentru reabilitarea străzilor din suburbie, am alocat peste 4,8 milioane de lei. Astfel, au fost reparate străzile: Mitropolit Bănulescu-Bodoni, Livezilor, Sf. Treime, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, Întemeietorul Crudu, Valea Stoino.

La Cruzești, municipalitatea a finanțat și lucrările de construcție a unui nou apeduct în perimetrul str. Renașterii, Sf. Treime, Internațională, Nucarilor. Investiția noastră a fost de 800 de mii de lei.

Primăria Chișinău acordă suport și în procesul de extindere a rețelelor de gaz. Pentru proiectarea gazoductului pe str. Internațională și Renașterii din Cruzești, în acest an, din bugetul municipal s-au alocat 20 de mii de lei.
Prioritate pentru noi continuă să fie renovarea școlilor și grădinițelor. Pentru reparația Complexului Educațional Gimnaziu – Grădiniță din Gruzești, în anii 2021- 2022 , din bugetul municipal s-au alocat aproape 750 de mii de lei. Alte 79 de mii de lei le-a investit Direcția Generală Educație, Tineret și Sport.

De asemenea, susținem toate inițiativele de extindere și modernizare a infrastructurii sportive. În acest an, la Cruzești am investit 100 de mii de lei în reparația stadionului local. În anul 2021, am procurat 158 de autobuze, dintre care 84 au fost scoase pe rutele suburbane. Dintre acestea, trei autobuze noi, marca ISUZU, au fost puse pe ruta 38 ”Cruzești””, a declarat Ceban.

Edilul spune că va lansa și un amplu proiect de reparație a căilor de acces în toate suburbiile din municipiu pe unde circulă transportul public. Valoarea totală a proiectului este de 43 de milioane de lei. La Cruzești, urmează să fie renovat drumul local 466 Cruzești – Ceroborta.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.