Ceban: Mai multe străzi din capitală au fost supuse în anul curent acțiunilor de modernizare a iluminatului public

0

Mai multe străzi din capitală au fost supuse în anul curent acțiunilor de modernizare sau reconstrucție a rețelelor de iluminat public.

Potrivit primarului general Ion Ceban, până în prezent, lucrările au fost realizate integral pe străzile 27 Martie 1918, Nicolae Costin și Ciuflea. Acestea au presupus înlocuirea, îndreptarea sau vopsirea pilonilor de metal și a suporturilor, schimbarea cablului torsadat și montarea corpurilor de iluminat.

„Pe alte străzi, precum: Maria Drăgan, Ceucari, Dumitru Rîșcanu, Alexei Sciusev, Alexei Mateevici, Mihail Kogălniceanu, Dacia, Mircești, Aeroportul Vechi, Sarmisegetusa, Valea Crucii – lucrările sunt în derulare. Acțiuni similare vor fi inițiate și pe străzile: Ismail, Tudor Vladimirescu, Petru Rareș, Mihail Sadoveanu, Ginta Latină, Traian și Grădina Botanică.

În proces de modernizare este și sistemul de dirijare și control de la distanță al iluminatului public. Până la ziua de azi, au fost înlocuite 125 de blocuri de control, iar până la finele anului curent urmează a fi instalate altele 100 în tot municipiul. Pentru toate aceste lucrări, din bugetul municipal au fost alocate peste 50 milioane lei”, a declarat Ceban.

De menționat că, în paralel cu lucrările de modernizare și reconstrucție a rețelelor electrice de iluminat, muncitorii „Lumteh” asigură exploatarea și întreținerea a sistemului de iluminat pe întreg teritoriul mun. Chișinău, inclusiv în curțile blocurilor locative. Aceste lucrări se realizează în mare parte la solicitarea locuitorilor, parvenite pe platforma eu.chisinau.md.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.