Ceban se arată revoltat de incompetența autorităților în legătură cu blocarea bulevardului central al capitalei de către protestatari

0

Inactiunea poliției – responsabilitatea guvernării! Primarul de Chisinau, Ion Ceban se arata revoltat de incompetența autorităților în legatură cu blocarea bulevardului central al capitalei de către protestatari.

“V-ați învățat să cereți de la Ceban.
Dar Ceban nu încalcă legea, pentru că voi sunteți incompetenți! Bulevardul Ștefan cel Mare – blocat! Întoarceți poliția locală municipiului Chișinău dacă nu reușiți să faceți față! Stimați cetățeni, mă adresez fiecăruia, veți fi manipulați și puși împotriva Primăriei Chișinău, dar noi vă rugăm să ocoliți centrul orașului, deoarece vor destabilizare”, a declarat Ceban.

În context, edilul se arata convins ca de fapt se dorește pasarea responsabilității pe autoritățile locale, desi MAI este obligat sa acționeze in astfel de situații.

“Întrebare către cei responsabili, poliția, care azi stau cu mâinele în buzunare, așteaptă și acționează intenționat și nu intervin, deși e treaba lor directă să se conducă conform legislației. Fac totul ca Primăria Chișinău să fie învinuită că nu deblochează strada și să oprească protestul pentru cei care stau în fotoliile moi în clădirile de vizavi. Dacă 10 mașini vor parca ilegal și vor bloca strada, tot primăria trebuie să vină să le ridice, s-au avem poliție în țara asta? Dacă este blocat un drum de acces, așteptați să vină angajații de la spații verzi, autosalubritate sau de la MPSL ca să vă facă lucrul vostru?”, a specificat primarul general.

Ion Ceban menționează ca Primăria nu a autorizat și nu autorizează nimic, conform legii.

“Nu umblați cu minciunile de mână cu toată conducerea, faceți-vă munca. Primăria este notificată ca și în cazul la restul manifestațiilor și activităților care se organizează în oraș. Poliția este cea care trebuie să răspundă de ordinea publică și să întreprindă măsuri dacă este încălcată legea, or în dispoziția primăriei este că are loc protestul și nu e vorba de a permite sau nu anumite acțiuni. Ce ține de responsabilitatea APL, toate regulile sunt respectate”, a conchis Ceban.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.