Circa 500 de militari și angajați civili din Armata Națională au primit doza booster

0

Campania de vaccinare anti-COVID continuă în Armata Națională. Până în prezent, peste 4.000 de militari și angajați civili au fost vaccinați cu schema completă.

Cea mai mare rată de vaccinare se înregistrează în Academia Militară „Alexandru cel Bun” — 98% și în rândul personalului din instituțiile medico-militare și structurile medicale ale unităților militare — peste 90%.

În același timp, circa 500 de militari și angajați civili, care au încheiat schema primară de vaccinare cu șase luni în urmă, au primit doza booster, majoritatea dintre aceștia fiind cadre medicale.

Pentru desfășurarea campaniei de imunizare, centre de vaccinare au fost create în instituțiile medico-militare. 

Totodată, imunizarea a fost organizată și în Centrele zonale de vaccinare din municipiul Bălți, Cahul, orașul Căușeni, Mărculești, Anenii Noi. 

De asemenea, în teritoriu activează o grupă mobilă specializată a Centrului consultativ-diagnostic.

De menționat că în contextul promovării vaccinării în rândul efectivului militar și civil, specialiștii din cadrul Inspectoratului Militar al Ministerului Apărării, în comun cu medicii și comandanții unităților militare, desfășoară ședințe de informare în toate garnizoanele Armatei Naționale. 

În ultima perioadă, în echipele de informare au fost incluși și soldați în termen deja vaccinați.

Vaccinare împotriva Covid-19 a demarat în Armata Națională în martie 2021 și este voluntară.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.