Cod Roșu de COVID în toată țara: Anunțul ministrei Sănătății

0

Cod roșu de alertă epidemiologică a fost declarat în Republica Moldova.

Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Ala Nemerenco, care a anunțat că noi restricții urmează să fie aprobate în cadrul ședinței Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică (CNESP), transmite evenimentul.md cu referire la stiri.md.

“Astăzi suntem la nivel național în cod roșu. Se propune trecerea școlilor în online, inițial, pentru două săptămâni. De asemenea, se va reduce de la 3 la 2 numărul de persoane care pot intra împreună în centrele comerciale. 

Evenimentele private de orice fel vor fi sistate. 

Pentru a proteja răspândirea necontrolată a noii tulpini, o reprezintă obligativitatea de a prezenta certificatele COVID pentru a intra în orice spațiu comercial sau de deservire închise”, a declarat Nemerenco.

Totodată, Ala Nemerenco a anunțat că certificatele COVID-19 sunt obligatorii la intrarea în orice spațiu închis, inclusiv centrele comerciale, cu excepția magazinelor alimentare, farmaciilor etc.

Potrivit Ministrei Sănătății, în țară sunt suficiente teste pentru depistarea coronavirusului, dar și paturi în spitale.

“Am văzut cum acest val a lovit cu putere în Uniunea Europeană. Noi nu putem lăsa ca acest val să lovească tot în acest mod în țara noastră. Presiunea va fi pusă mai mult pe copii și gravide. Aș vrea ca toți cetățenii să ne responsabilizăm. Următoarea săptămână va fi cea mai grea. Să stăm mai mult acasă. Să ne consolidăm eforturile ca să trecem cât mai ușor peste acest val pandemic”, a mai declarat Nemerenco.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.