Comisia drepturile omului și relații interetnice a organizat consultări pe marginea modificării Legii cu privire la Avocatul Poporului

0

Comisia drepturile omului și relații interetnice a desfășurat etapa inițială a consultărilor publice pe marginea proiectului care se referă la modificarea Legii cu privire la Avocatul Poporului (Ombudsmanul).

La consultări au participat Avocatul Poporului, Ceslav Panico, Avocatul Poporului pentru drepturile Copilului, Maia Bănărescu, și Nadejda Burciu, secretar de stat în cadrul Ministerului Justiției.

Urmare a discuțiilor, părțile interesate au ajuns la un compromis privind necesitatea asigurării implementării plenare a tuturor recomandărilor cuprinse în Avizul Comisiei de la Veneția nr.808/2015 și a celor din alte documente relevante.

Ministerul Justiției, de comun cu Avocatul Poporului, vor examina suplimentar propunerile Oficiului Avocatului Poporului și recomandările organizațiilor internaționale, pentru a ajunge la un consens și a asigura promovarea în plenul Parlamentului a unui proiect de lege agreat de ambele părți și conform Principiilor de la Paris, aprobate de Comisia de Veneția, în cadrul celei de a 118-a Sesiuni Plenare, desfășurată în 2019.

Consultările vor continua pentru a discuta amendamentele la proiectul de lege și alte modificări a legislației, ce se impun în vederea fortificării independenței financiare și funcționale a Oficiului Avocatului Poporului, conform Principiilor de la Paris.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.