Conducerea PSRM au avut o întrevedere cu William Massolin, Șef al Oficiului Consiliului Europei la Chișinău

0

Vlad Batrîncea, Secretar Executiv al PSRM, împreună cu Olga Cebotari, membru al comitetului executiv al PSRM și Zinaida Greceanîi, președintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, au avut o întrevedere cu William Massolin, Șef al Oficiului Consiliului Europei la Chișinău.

Vlad Batrîncea a subliniat că dosarul penal împotriva fostului Președintele al Republicii Moldova, Igor Dodon, este în realitate un dosar politic fabricat la comandă. Aceste acțiuni ale actualei guvernări nu sunt altceva decât o tentativă de a intimida opoziția și de a sustrage atenția cetățenilor de la problemele grave de ordin social-economic. Batrîncea a amintit că reforma justiției, inițiată prin modificarea Constituției, a fost lansată de PSRM, fapt ce demonstrează o deschidere pentru implementarea unei reforme veritabile în domeniul dat, însă PAS la momentul de față se ascunde în spatele acestei reforme pentru a aduce într-un mod abuziv și obraznic învinuiri nefondate.

Totodată, s-a menționat că recent Comisia de la Veneția a Consiliului Europei a recomandat conducerii Republicii Moldova să ofere forțelor de opoziție posibilitatea de a-și exprima liber opiniile, însă autoritățile au ignorat în mod sistematic aceste recomandări, deși se proclamă drept o forță proeuropeană.

Zinaida Greceanîi, Președintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a făcut apel la suportul partenerilor europeni, în special al Consiliului Europei, de a nu admite ca represiunile politice pe care le urmărim astăzi să se transforme într-un val de proteste la nivel național, ceea ce, în condițiile crizei economice și situației grave din regiune, ar putea duce la destabilizare în țară. Greceanîi a remarcat oportunitatea consolidării și identificării unui consens în actuala conjunctură politică.

S-ar putea să-ți placa și
Lasă un comentariu

Your email address will not be published.